Hypotheekrente afgelopen 5 jaar

Ontwikkeling hypotheekrente afgelopen 5 jaar

De afgelopen 5 jaar is het vrij hectisch geweest binnen de hypotheekmarkt juist vanwege de banken- en Europese crisis. Beide spelen parten in de ontwikkeling van de economie maar ook op hoeveel rente er voor nieuw af te sluiten hypotheken wordt gevraagd ter vergoeding. Om de economie te redden wordt door de Europese bank de gevraagde rente laag gehouden en dat werkt stimulerend voor uitgaven van burgers, zo ook voor de financiering van een woning.

Hoe heeft de hypotheekrente voor 5 jaar vast zich met de tijd ontwikkeld en waarom kun jij daarvan profiteren?

Hypotheekrente door de jaren heen

Voor velen van ons kunnen we het praktisch niet voorstellen, maar in de jaren tachtig van de vorige eeuw was er de oliecrisis. In die periode stond de wereld compleet op zijn kop en zo ook de huizenmarkt. Wilde je destijds voor vijf jaar je hypotheek vastzetten dan betaalde je reeds een ruime dertien procent aan hypotheekrente. Tot de jaren negentig daalde dit tot zeven procent waarna wederom een piek ontstond waarna het continu is gaan dalen tot de 5 jaren hypotheekrente reeds geruime tijd op een relatief laag stabiel niveau is gekomen. Dat houdt in dat het aangaan van een hypotheeklening voor de financiering van jouw woning nog nooit zo laag is geweest als dat het nu is.

Rente verlagingen

Om de huidige economie te stimuleren wordt de rente door de Europese bank extra laag gehouden voor andere banken en dat houdt in dat ook de 5 jaar hypotheekrente extra laag is. Je kunt dus momenteel tegen een zeer scherp tarief een hypotheeklening aangaan zodat jij een goedkope hypotheeklening tegen een gunstige rente kunt aangaan. Laat je ook informeren omtrent de gunstige voorwaarden waarbij je tegenwoordig een hypotheek kunt afsluiten. Vraag informatie aangaande het afsluiten van een hypotheek tegen de 5 jaar rente.

Waarom hypotheekrente vastzetten?

Om een hypotheek af te kunnen sluiten is het de verplichting dat te doen voor de middellange of lange termijn zodat je over die periode een vaste hypotheekrente betaalt. De reden daarvan is dat een variabele rente teveel risico’s met zich meebrengt zoals een onbetaalbare situatie bij eventueel tijdelijk stijgende rente. De gevraagde hypotheekrente voor 5 jaren staat laag en daar kun jij goed van profiteren door de rente voor de middellange termijn af te sluiten. Heb je vragen laat je dan door je hypotheekadviseurs informeren.

Vergelijk 5 jaren rente

Om een gunstige rente te betalen als vergoeding voor de hypotheeklening is het belangrijk dat je gaat vergelijken tussen de verschillende aanbieders. Er zitten namelijk grote verschillen tussen meerdere aanbieders en dus kun je tegen een voordelige rente de financiering van je woning realiseren. Online kun je daartoe vele aanbieders vergelijken waarbij je eveneens de keus hebt uit hoe lang je het wilt laten vast zetten. Neem ook een hypotheek of sluit je huidige hypotheek over zodat je een gunstige hypotheekrente moet betalen. Informeer daartoe online of via jouw bank zodat je gedegen informatie krijgt omtrent de mogelijkheden voor jouw persoonlijke hypotheek.

Nu is het gunstig!

Profiteer ook nu van de gunstige voorwaarden door jouw hypotheek voor de middellange termijn af te sluiten zodat jij van een gunstige rentestand kunt profiteren. Benader daartoe een hypotheekverstrekker zodat jij van de gunstige uitgangspunten nu maar ook later kunt genieten. Let wel dat je zoveel als mogelijk het gebruik van een tussenpersoon voorkomt omdat daardoor de hypotheekschuld slechts toeneemt.

Login Form